Cuba

Betaalbare all inclusive vakantie in Cuba

Betaalbare all inclusive vakantie in Cuba

Cuba is één van de meest gewilde vakantiebestemmingen. Elk jaar opnieuw bezoeken vakantiegangers van over de hele wereld dit prachtige, Caribische eiland. Het klimaat op Cuba is gematigd en het droge seizoen heerst er van november tot april. Mensen die van de moessons houden, bezoeken het eiland het beste van mei tot oktober. De ideale tijd om naar Cuba op vakantie te gaan, is echter het droge seizoen.

Betaalbare all inclusive vakantie in Cuba

Door de jaren heen is Cuba een populaire vakantiebestemming geworden. Omwille van deze reden, worden er tegenwoordig betaalbare vakanties naar Cuba aangeboden. Uiteraard zijn er verschillende prijsklassen mogelijk, afhankelijk van de accommodatie waar je verblijft, de excursies en activiteiten die je wilt doen en de vliegtickets die je zal boeken.

Shoestring - Cuba

De belangrijkste activiteiten tijdens een Cuba vakantie

Er zijn vele belangrijke bestemmingen waar je leuke activiteiten kan doen in Cuba. Enkele van deze plaatsen zijn de hoofdstad Havana, de provincie Villa Clara, het strand van Santa Lucia, de grote stad Santiago de Cuba, de badplaats Varadero, de stad Trinidad en nog meerdere plaatsen.

Havana blijft de favoriet onder de toeristen, omdat de stad bekend staat om zijn fascinerende geschiedenis en rijke cultuur. De architectuur en het nachtleven van Havana zijn ook geweldig. Evenzo is de stad Trinidad een must om te bezoeken, aangezien het 500 jaar oud is en een hele geschiedenis op zich.

Vakantiegangers die houden van snorkelen en duiken, moeten zeker naar de Casilda-baai gaan. Mensen die de meer kosmopolitische kant van Cuba willen zien, moeten zeker Santiago de Cuba bezoeken. Het nationale park Turquino is heel leuk om te bezoeken als je in Santiago de Cuba bent.

Regen of zon tijdens een vakantie in Cuba

Als je naar Cuba reist, moet je rekening houden met het seizoen terwijl je je koffers inpakt. Tijdens de regens komt een paraplu in Cuba goed van pas. Als het er in de winter droog is, is een jas om je warm te houden er voldoende. Over het algemeen is er op Cuba warm weer. Lichte kleding en wat strandkleding zijn in dat geval ideaal om mee te nemen. Op die manier ben je helemaal klaar om Cuba in schoonheid te ontdekken.

Populaire stranden in Cuba

De meeste vakantiegangers denken aan één van de beste Caribische strandbestemmingen als ze aan Cuba denken. Hoewel Cuba veel meer is dan alleen maar uitstekende stranden, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de verschillende stranden ervan.

Het strand van Varadero

Varadero is een wereldbekend strand. Het bezit verschillende kenmerken die toeristen zoeken tijdens hun strandvakantie. Zo is het ononderbroken, fijn, wit zandstrand meer dan 20 kilometer lang. Het warme, heldere, turquoise water lijkt er te zijn ontleend aan een ansichtkaart van een tropisch strand. Je kan er veel watersporten ondernemen en er is voldoende entertainment.

De stranden van Cayo Coco en Cayo Guillermo

Cayo Coco en Cayo Guillermo zijn twee ongerepte strandbestemmingen in Cuba. Ze liggen ten noorden van het eiland. De stranden maken deel uit van de eilandengroep Jardines del Rey. Ze zijn via een verhoogde weg verbonden met het vasteland. Deze twee kleine eilandjes bieden toeristen verbazingwekkende stranden die omlijst zijn door een ongelooflijk koraalrif. Het is een perfecte bestemming voor diegenen die van duiken houden.

Playa Santa Lucia

Playa Santa Lucia is ten noorden van de stad Camaguey gelegen. Het is een uitstekend strand dat een grote verscheidenheid aan eenden, flamingo’s, kleurrijke tropische vissen en andere mariene diersoorten verwelkomt. Uiteraard is dit strand en de omgeving ervan de ideale plaats voor mensen die van duiken houden en willen genieten van de natuur.

Je houd misschien ook van..