Cuba

Het weer en klimaat in Cuba

Panoramic view of the Old Havana City, Capital of Cuba, by the Ocean Coast

Cuba heeft een subtropisch klimaat, wat betekent dat het weer het hele jaar door warm is. Er zijn geen extreme temperaturen in Cuba. De luchtvochtigheid is echter wel hoger dan in andere delen van de wereld. In de zomer is het meestal tussen de 26 en 30 graden Celsius. In de winter is de temperatuur meestal tussen 18 en 21 graden Celsius.

Weerspatronen in Cuba zijn meestal stabiel, met weinig extreem weer. Soms is er regen en kunnen er zelfs korte stormen voorkomen. De meeste regenval komt in de zomermaanden. De wintermaanden zijn in Cuba meestal relatief droog.

Shoestring - Cuba

Er wordt gezegd dat de kusten van Cuba een eigen klimaat hebben. De zeebriesen in de regio zijn vochtig en warm. De kust heeft meer zonuren, minder kans op regenval en hoger luchtdruk. Het binnenland heeft meer wind en extreem weer vanwege de nabijheid van de Andes-bergen.

Tropische Cyclonen op Cuba

Cuba is ook een plaats voor tropische cyclonen. Deze cyclonen komen meestal vanaf juni tot en met december. Ze kunnen andere kustgebieden in het Caribisch gebied treffen, waaronder Florida en Mexico.

Er zijn veel dingen die u kunt doen om zichzelf te beschermen tegen het weer en klimaat in Cuba. U moet een zonnebril dragen om te voorkomen dat u geïrriteerde ogen krijgt door de zon, en een hoed of cap om de zon te weren. Zorg er ook voor dat u beschermende kleding draagt ​​tegen insectenbeten, zonverbranding en het regenachtige weer.

Een subtropisch klimaat op Cuba

Cuba heeft een subtropisch klimaat, wat betekent dat het er warm en vochtig is gedurende het hele jaar. Hoewel de weersomstandigheden in het land kunnen variëren, is er meestal een warm en vochtig klimaat te vinden in de winter en de zomer.

De zomers in Cuba zijn meestal warm met een hoge luchtvochtigheid. UV-straling wordt sterk versterkt door de reflecterende werking van het water dat het Caribische Meer omringt, dus vergeet niet om een hoed of een ander soort hoofddeksel te dragen als u zich in de zon begeeft. Het is essentieel om adequate zonbescherming te gebruiken.

Het regenseizoen in Cuba begint in mei en eindigt in oktober, waardoor het land langere tijd aan lange en heftige regenbuien kan worden blootgesteld, vooral in het midden en het westen van Cuba. Zorg ervoor dat je een paraplu of regencape meeneemt als je het land bezoekt en je weet dat er een kans is op regen. Ook is het belangrijk om lange mouwen en lange broeken te dragen om insectenbeten te voorkomen.

Kortom, reizigers naar Cuba moeten ervoor zorgen dat ze voldoende beschermende kleding dragen tegen zon, regen en insectenbeten. Vergeet ook de zonnebrandcrème niet om de zon te weren en oogbescherming als u zich buiten bevindt, om vervelende irritatie te voorkomen.

Cuba heeft een tropisch klimaat met warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid gedurende het hele jaar. Het is belangrijk dat bezoekers voldoende bescherming dragen tegen de zon, regen en insectenbeten om gezondheids- en veiligheidsproblemen te voorkomen. Zonnebrandcrème is een must om de schadelijke uv-straling te blokkeren en regen-, wind- en insectenbestendige kleding is eveneens belangrijk. Oogbescherming zoals een brede rand hoed of zonnebril helpt ook om irritatie door wind, zon en stof te voorkomen. Als u zich buiten bevindt, zelfs als het bewolkt is, is het een goed idee om extra stappen te zetten om zonbescherming te garanderen.

Je houd misschien ook van..