Cuba

Het toerisme op Cuba

Cuban beach

Cuba is de perfecte bestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust, cultuur en avontuur. Het toerisme aan Cuba is afgelopen jaren steeds sterker toegenomen. Toeristen kunnen genieten van de zon op de prachtige stranden, proeven van de lekkerste Kreeft en Mojitos, genieten van de oude steden en meedoen aan de talrijke activiteiten.

Cuba biedt een ruime keuze aan verblijven, van luxe hotels, duurzame accommodaties en Guesthouses. Ook kunnen gasten kiezen voor authentieke ervaringen, zoals het verblijven bij Cubaanse families in hun huizen. Er zijn verschillende manieren om te verkennen, van lopen, fietsen en autorijden tot de traditionele paard-en-wagen.

Shoestring - Cuba

Unieke activiteiten en excursies op Cuba

Cuba heeft ook unieke activiteiten en excursies, zoals kajakken, duiken, vogelkijken en paardrijden. Het komt ook voor dat toeristen kunnen genieten van Cubaanse heilige tradities, zoals salsa dansen en meedoen aan processies.

Cuba staat ook bekend om de culturele attracties en historische plaatsen zoals de kathedraal van Habana, de klokkentoren van Santiago de Cuba en de forten van de Zee van de Zon. Ook staan er verschillende galeries en musea over de geschiedenis en cultuur van het land.

Kortom, Cuba heeft veel te bieden aan toeristen. Het is een land vol contrasten, met zonnige stranden, kleurrijke steden, spectaculaire landschappen, een rijke cultuur en tradities.

Mooi weer voor een zonnige vakantie op Cuba

Cuba heeft een gematigd subtropisch klimaat dat veel invloed heeft op de recreatie-industrie. Het grootste deel van het jaar heerst er een aangenaam klimaat. Het gemiddelde aantal uren zonlicht per jaar varieert tussen 1800-2500. De zomermaanden zijn vaak heet en vochtig, terwijl de wintermaanden koeler zijn. Tijdens het regenseizoen kunnen er hevige tropische stormsystemen voorkomen. Dit maakt het hele jaar door een goede keuze om Cuba te bezoeken.

Cuba is de perfecte bestemming voor toeristen. Het heeft een weelderig landschap, koloniale steden en citroengele stranden. De regenachtige zomermaanden zijn heet en vochtig, maar de wintermaanden zijn koeler. Tijdens het regenseizoen kunnen er hevige tropische stormsystemen voorkomen. Cuba heeft een grote verscheidenheid aan attracties zoals oude ommuurde steden, dichte tropische regenwouden, kleurrijke koraalriffen en oude koloniale havens.

Er zijn ook veel culturele activiteiten, waaronder dans, muziek, theater, kunst en tuinarchitectuur. Er zijn gratis stranden, nationaal parken, historische bezienswaardigheden en avontuurlijke activiteiten, zoals duiken, raften, kajakken, vissen en wandelen. Cuba heeft iets te bieden voor iedereen, wat het hele jaar door een goede bestemming maakt voor toeristen.

Je houd misschien ook van..