Cuba

Eten en drinken op Cuba

Cuban

Cuba is de thuisbasis van een aantal traditionele gastronomische specialiteiten die zijn gecreëerd met ingrediënten die inheems zijn aan het eiland. Afgezien van de traditionele en lokale gerechten, geniet je op Cuba ook van andere internationale keuken. Dit betekent dat er veel verschillende restaurants zijn met verschillende gerechten.

De Cubaanse keuken is gericht op kip, vlees, vis, varkensvlees, rijst, bonen, aardappelen, groenten en fruit. Ze serveren traditionele gerechten zoals ropa vieja (letterlijk “oude kleren”), moros y cristianos (een mix van bruine rijst en bonen) en congri (een mix van bruine rijst en kikkererwten).

Shoestring - Cuba

Goedkoop eten op Cuba

Eten en drinken is heel betaalbaar op Cuba. Er zijn verschillende soorten bars en cafés, waaronder lokale kroegen, nachtclubs, restauranteterrassen die op het strand gericht zijn, en hotelbars. De dranken die je daar kunt krijgen, variëren van vers fruit, smoothies en milkshakes, tot cocktails en traditioneel bier.

Cuba is ook de thuisbasis van rum, en je kunt het overal op het eiland proeven. De meeste bars en restaurants serveren ook Cubaanse wijnen. Het is belangrijk om te weten dat er, afgezien van de wijnen, nog steeds veel verboden dranken zijn die verboden zijn voor buitenlandse reizigers. Als je van plan bent om alcohol te drinken, doe dit dan met mate.

Cuba is een prachtige plek om te verblijven en verschillende keukens uit te proberen. Er zijn veel lekkere dranken en gerechten die u zeker zou willen uitproberen tijdens uw verblijf.

Authentieke en smaakvolle gerechten in Cuba

U zult verrast zijn door de authentieke en smaakvolle lokale gerechten die Cuba te bieden heeft. Er zijn veel lokale specerijen zoals chili-pepers, kaneel en komijn die u zult zien zijn gebruikt in veel van de Cubaanse gerechten. De typische lunchmaaltijden bestaan uit meergranen brood, vainilla-kip, patacones of “tostones” en biefstuk.

Als het gaat om dranken, moet u rekening houden met het feit dat er veel verboden dranken zijn voor buitenlandse reizigers. Er zijn echter nog steeds veel drinkbare opties in Cuba, zoals verschillende soorten bier, ‘aguas frescas’ made in Cuba, fruitdrankjes en ‘café con leche’. U zult ook veel rum cocktailvarianten vinden in Cubaanse bars en restaurants, waaronder de ‘Cuba Libre’ en de ‘Mojito’.

Onthoud dat als u alcohol drinkt, dit met mate moet zijn. Houd zich ook aan de lokale wetten. Als u geen slachtoffer wil worden van alcoholgerelateerde gevaren, drink dan met mate of met gezond verstand. Blijf veilig en geniet van uw verblijf in Cuba.

Op Cuba eten en drinken kan een geweldige ervaring zijn, maar houd rekening met de lokale wetten en zorg ervoor dat u veilig bent. Cuba’s lokale wetten voor alcoholgebruik verbieden het drinken van alcoholische dranken op openbare plekken. Probeer daarom lokale restaurants en bars te bezoeken. Vergeet ook niet dat er leeftijdsgrenzen gelden voor alcoholconsumptie en dat elk gebruik van alcohol in het openbaar sterk wordt afgeraden.

Probeer altijd frisdranken en natuurlijke vruchten- en groentesappen te kiezen als optie, als u in Cuba bent, zodat u zich kunt vermaken zonder het risico lopen op alcohol gerelateerde gevaren. Cuba’s eten en drinken kunnen smakelijk, divers en leuk zijn om te proeven. Probeer de locale specialiteiten uit, zoals zeevruchten, rijst, bonen en bestelde sappen, en maak van uw verblijf een smakelijke ervaring. Geniet van Cuba, drink met mate en houd u aan de wetten.

Je houd misschien ook van..