Cuba

De inwoners van Cuba

Two cuban friends having fun in the beach.

De inwoners van Cuba zijn een gemengde etnische groep, bestaande uit meer dan 50 verschillende etnische groepen, waaronder Afro-Cubaanse, Spaanse, Chinese, Afrikaanse, Canarische en Frans-Haitiaanse migranten. Volgens de laatste cijfers van 2019 heeft Cuba ongeveer 11 miljoen inwoners. De meeste Cubanen wonen in stedelijke gebieden, waaronder de hoofdstad La Habana, en andere steden zoals Santiago de Cuba, Camagüey, Holguín en Santa Clara.

De Cubaanse bevolking is jong en is gericht op een hoog opleidingsniveau met meer dan 90 procent van de Cubanen die naar school gaan voor basis- en secundair onderwijs, volgens 2015-cijfers. Cubanen spreken voornamelijk Spaans, maar de meerderheid is ook bekend met Engels, Frans en Portugees.

Shoestring - Cuba

De culturele invloeden van Cuba

De cultuur van Cuba is sterk beïnvloed door Europese, Afrikaanse en Amerikaanse culturen. De Cubanen hebben een gevarieerd eetpatroon, waaronder gaar, gefrituurd, gestoofd en gekookt vlees, vis, eieren en groenten. Cubanen hebben een sterke mix van religieuze achtergronden die varieert van katholicisme, voodoo en Santeria tot heidendom, protestantisme en islam.

De inwoners van Cuba hebben een sterk divers dieet dat bestaat uit gestoofde en gekookte vlees, vis, eieren en groenten. Ze zijn ook een land met een sterk gemengde religieuze achtergrond, variërend van katholicisme, voodoo en Santeria tot heidendom, protestantisme en islam. Al deze elementen vormen samen de Cubaanse cultuur en hoe de Cubanen leven.

Een gevarieerd kosmopolitisch dieet is nodig om de Cubaanse cultuur en de verscheidenheid aan culturele en religieuze achtergronden te vieren. De Cubaanse cultuur is een van kruiden, vers bereide gerechten, heerlijke fruitsoorten, warme sfeer en een gezellige omgeving waar Cubanen samenkomen om te genieten van lekker eten en plezier maken.

Een gevarieerde bevolking

Cuba heeft een uiterst gevarieerde bevolking. Cubanen zijn afkomstig van over de hele wereld en hun culturele achtergronden hebben bijgedragen aan het rijke aanbod van kunst, gerechten en gebruiken die tegenwoordig kenmerkend zijn voor het eiland. Cubanen zijn trots op hun cultuur en zullen je helpen hun land beter te begrijpen. Cubanen zijn gastvrije mensen die van lekker eten en plezier maken houden. Uit respect voor de Cubaanse cultuur en mensen adviseren we u de lokale gewoonten en omgangsregels te volgen, die van toepassing zijn in Cuba.

Je houd misschien ook van..