Cuba

Santiago de Cuba

Silhouetted statue at sunset, Plaza de la Revolution, Santiago de Cuba, Cuba

Santiago de Cuba is een fascinerende stad in Cuba die een unieke sfeer en cultureel erfgoed uitstraalt. De stad ligt in het oosten van het land, omringd door tropische bossen en de besneeuwde bergtoppen van het Sierra Maestra-gebergte. Santiago is het bruisende culturele en economische centrum van Cuba en veel van de belangrijkste historische evenementen die Cuba hebben gemaakt tot wat het vandaag is, vonden hier plaats.

Er zijn veel interessante bezienswaardigheden en activiteiten te doen in de stad, waaronder het bezoeken van de interessante musea en markten, het verkennen van de prachtige koloniale architectuur, het genieten van de lekkere Cubaanse gerechten, het dansen op het levendige muziek in de stad en het proeven van de heerlijke rum uit de regio. Santiago de Cuba is een stad met veel te bieden en een bezoek zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn!

Shoestring - Cuba

Santiago de Cuba is een boeiende stad voor toeristen

Santiago de Cuba is een stad met een lange en boeiende geschiedenis. De stad oefent al jaren als een magnetische aantrekkingskracht uit op reizigers uit de hele wereld. Er is veel te zien en te doen – van het proeven van lokale rumsoorten in de barrios tot het ervaren van de levendige muziekscene in de stad en de kust. Maar een van de meest spectaculaire manieren om de stad te ervaren is door het dansen met de lokale bevolking op de levendige muziek.

Hier kun je de energie van de stad echt voelen. En als je de prachtige kustlijn aanschouwt, kun je alleen maar beginnen met het verlangen om meer te zien. Er zijn zelfs veel historische sites, zoals het Castillo de San Pedro de la Roca, een fort dat ooit het belangrijkste verdedigingspunt in de regio was. Santiago de Cuba is een stad die je nooit meer zal vergeten! Bezoek deze levendige stad en je zult een onvergetelijke ervaring mee naar huis nemen.

Santiago de Cuba is een van de belangrijkste steden op Cuba

Santiago de Cuba is een stad die bekend staat om zijn levendige sfeer en lokale culturele waarden. De stad is gelegen op Cubaanse eiland, in de provincie Oriente, en is de tweede grootste stad van het land. In de stad bevinden zich vele historische monumenten, waaronder de bekende kathedraal van Santiago de Cuba, en de afgelegen buurten met authentieke kleine winkeltjes.

Een ander belangrijk onderdeel van Santiago de Cuba is La Caridad del Cobre, het belangrijkste religieuze verdedigingspunt in de regio. Het is een schitterend katoliek klooster dat dateert uit de 17e eeuw. Het klooster is de thuisbasis van de Cubaanse nationale heilige, Maria El Cobre. De bezoekers kunnen hier ook verschillende kunstwerken bewonderen.

Met zo’n veelzijdig aanbod aan bezienswaardigheden, is het niet moeilijk om te zien waarom Santiago de Cuba een must-visit bestemming is. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke reis vol cultuur, prachtige landschappen, interessante geschiedenis en een echte Cubaanse ervaring, dan is Santiago de Cuba de perfecte bestemming.

Je houd misschien ook van..